25 januari 2023

De Nieuwe Brabander

Van Nijvel tot 's-Hertogenbosch

Nieuw Seizoen Podcast B-R_T

Onze collega’s van de Brabantse Radio en kleurentelevisie hebben zonet enkele eerste namen van gasten in hun tweede seizoen gelost.

Morgen beginnen ze weer aan een nieuw boeiend seizoen van de Podcast van de Brabantse Radio en kleurenTelevisie. Een nieuw seizoen waarin de schijnhertog van Brabant, Christoph de Kaele en de Brabantse minister van cultuur en gevelkerstmanbestrijding Tristan de Vocaele gesprekken voeren met allerlei razend interessante gasten.

Wie heeft er ondertussen al toegezegd en zal in de komende weken aan bod komen? Een mooie verzameling van divers pluimage maar allen met een interessant verhaal. Zo is er Steven Boers, sinds kort ex-katastroof maar evenzeer solo muzikant, schilder en auteur.

Met Ico Maly, cultuurwetenschapper, auteur en docent aan de universiteit van Tilburg hebben ze het over over de documentaire “woord x macht x strijd”. Een docu over het werk en leven van Jan Blommaert waar Ico de intiatiefnemer van de docu was. Op 16 november komt de docu uit in webpremière zij spreken er nu al over met Ico in de podcast.

De zanger van de geweldige Oostenrijkse punkband TURBOBIER , evenzeer van het geweldige bier…eeuh TurboBier – Das Bier en natuurlijk ook de frontman van Die Bierpartei en onlangs verkozen in de gemeenteraad van wenen.. de enige echte Marco Pogo zal aanschuiven in de podcast op 8 november. Dat belooft alvast een geweldige uitzending te worden.

Met (de andere) Kris Peeters duiken ze de wereld van de mobiliteit in en hebben we het over de verschillen in mobiliteit tussen Noord en Zuid Brabant en hoe we onze regio weer in beweging kunnen krijgen op een deftige manier.

En dan hebben ze nog Sarah Wagemans, docent, fotograaf en auteur van onder andere haar debuut “Loopgravenonderbreking” Met haar hebben ze het oa over Poezie over het leven gelijk het is. Toen Rachida Lamrabet op de sofa van Wim Helsen in Winteruur zat, zei ze over Sarahs toen nog ongepubliceerde gedichten: ‘Ik wil ze meenemen. In mijn leven. Sarah Wagemans heeft een manier om met taal en emoties om te gaan die me heel erg aanspreekt.’

En deze gasten zijn enkel nog maar voor oktober-november. Het wordt weer een heerlijk seizoen